Site Overlay

Welkom in Puyrichard

Welkom in Puyrichard

Chirac, gelegen in het departement Poitou-Charentes aan de oevers van de Vienne. Ideaal oord om tot rust te komen, te herbronnen en volop te genieten van ongerepte natuur. Op 780 km van Antwerpen in het departement Poitou-Charentes aan de oever van de Vienne.

“Rust in een wereld van overvloed” “Op zoek naar authenticiteit? De sneltrein van de maatschappij achter je laten?”

Op doorreis naar het Zuid-Westen van Frankrijk? Of verder naar Spanje of Portugal? Of skiën in de Pyreneeën? Dan is Lieu dit Puyrichard een mooie tussenstop en ook een mooie kans om een paar dagen te genieten van de ongerepte natuur. Deze prachtige natuur en het microklimaat verleidt u om vooral buiten actief te zijn en dit eigenlijk gedurende het ganse jaar. Ja, die Romeinen wisten waar het goed toeven was. Van hun verblijf zijn nog veel archeologische bewijzen terug te vinden in de nabije omgeving.

Puyrichard ligt op een idyllische plek aan de oever van de rivier Vienne. Het woonhuis en de vroegere hooizolder die omgebouwd werd tot een gîte van max 6p. ligt op een domein van 4,5Ha bestaande uit een parktuin, weilanden en bossen met 400m oever aan de Vienne. Op het domein staat ook nog de ruïne van een oude molen en molenaarshuis.

“Wat vormt een mens meer dan zijn omgeving. Hier adem je het ritme van de wind en komt tot rust wanneer de zon ondergaat”

De beschermde vallei van de Vienne met zijn uitgestrekte weilanden en oude bossen, is een paradijs voor vlinders, libellen en een broedplaats voor zeldzame vogels. Verschillende wilde diersoorten houden zich schuil in deze bossen.

De omgeving is heuvelachtig. Afgewisseld met riviertjes en meren nodigt dit uit om te fietsen, vissen, zwemmen, wandelen, kajakken… Op max. een uurtje rijden kan u ook golfen. Kunst en cultuur treft u aan in elk dorpje of stadje waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan: Romaanse kerkjes, kastelen, ruïnes…

De regio Poitou-Charentes is ook gekend en geprezen omwille van het heerlijke vlees van de Limousin koeien, die praktisch het hele jaar buiten lopen. Het lamsvlees en gevogelte kan u zeker verleiden.

Bezienswaardigheden in de omgeving:

  • O.a. de steden Limoges, Angoulême, La Rochefoucauld, Saint-Junien, Poitiers, Cognac.,
  • De meren van de Haute-Charente,
  • Het monument ter nagedachtenis van W.O.II te Oradour-sur-Glane
  • De kastelen en monumenten van de route Richard Coeur-de-Lion
  • Terug in de tijd met het Gallische dorp Coriobona in Esse,
  • Archeologische sites zoals bv de Romeinse thermen Cassinomagus in Chassenon